BLOGI

20-vuotiaan Klarigon operatiivisen johdon tehokaksikko Jenni Khadr ja Marketta Iivari: ”Ollaan mieluiten aitoja, ei esitetä rooleja”

Klarigon toimitusjohtaja Jenni Khadrin ja kehitysjohtaja Marketta Iivarin kanssa jutellessa käy nopeasti selväksi, että he ovat luonteiltaan kuin yö ja päivä. Harkitseva ja tyyni Jenni tasapainottaa ideoita räjähtelevää ja tuumasta toimeen tarttuvaa Markettaa. Erilaisuus onkin hyvin sujuvan yhteistyön salaisuus: ”Minä tykkään seikkailla, leijua ja suunnitella korkealentoisiakin juttuja. Jenni taas on meistä se, joka siilaa esiin käyttökelpoiset ideat ja vie niiden toteutuksen loppuun saakka”, Marketta nauraa.

”Huomaamme usein ajattelevamme asioita eri kanteilta, mutta päätyvämme hämmästyttävästi samaan lopputulokseen. Tärkeää on se, että luotamme toisiimme ja osaamme tulkita toisiamme. Silloin on helppo auttaa toista eteenpäin”, Jenni pohtii.

Tämä Klarigon johdon aisapari onkin työskennellyt yhdessä jo kymmenisen vuotta. Aiemmin tosin Marketta oli Jennin esihenkilö, Jennin työskennellessä Klarigon talouspäällikkönä. Nyttemmin roolit ovat vaihtuneet toisin päin Jennin astuttua toimitusjohtajan saappaisiin.

Työ joustaa elämän mukana

”Konsultointi on erittäin vaativaa ja monipuolista asiantuntijatyötä. Tiedämme, että meillä on täällä töissä huippuosaajat, jotka hoitavat työnsä ammattitaidolla ja itsenäisesti.  Meidän tehtävämme on auttaa ja tukea konsultteja siten, että he pääsevät kehittämään itseään ja osaamistaan asiakaskentän nopean rytmin mukana”, Jenni toteaa.

Klarigon työyhteisön todellinen vahvuus piileekin siinä, että jokainen saa olla oma itsensä. On äärettömän tärkeää, että yrityksessä on monenlaisia persoonia. ”Kaiken avain on avoin keskustelu, myös vaikeista asioista. Meillä pitää olla rohkeutta kysyä, mitä oikeasti kuuluu. Ja sekin on ok, jos ei aina halua puhua. Ollaan mieluiten aitoja ihmisiä, ei esitetä rooleja”, Marketta toteaa.

Jenni ja Marketta pitävät selvänä sitä, että henkilökohtaisen elämän tapahtumat vaikuttavat myös työssä jaksamiseen. Kenenkään ei pidä jäädä yksin ongelmiensa kanssa: ”Olipa haastava tilanne sitten töissä tai yksityiselämässä, niin aina voidaan hakea joustoa ja ottaa tilanteet huomioon. Näistä asioista voidaan tarvittaessa puhua myös asiakkaan suuntaan.”

”Oman elämän pitää myös mahtua mukaan. Luottamus toimii molemmin puolin”, Marketta huomauttaa.

Pitkien asiakassuhteiden salaisuus: ihminen kohtaa ihmisen

Monet Klarigon asiakassuhteista ovat jatkuneet jo vuosia tai jopa vuosikymmeniä. ”Asiakkaan luona opimme toisistamme puolin ja toisin. Lopulta toimeksiannoissakin on kyse siitä, että ihminen kohtaa ihmisen. Konsultoinnissa parasta on se, kun tutustuu ihmisiin”, Marketta summaa.

Yksi toimeksianto voi kestää muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen. Siinä ajassa ehtii solahtaa osaksi työyhteisöä myös asiakkaan päädyssä. Asiakkaan näkökulmasta konsultti tarjoaa enemmän kuin pelkän lisäkäsiparin hoitamaan töitä. ”Konsultit ovat kunnianhimoisia asiantuntijoita, joilla on kokemusta monenlaisista projekteista, erilaisista projektimenetelmistä ja asiakkuuksista. Tämä tuottaa oikeasti lisäarvoa asiakkaalle.”, Jenni huomauttaa.

Inhimillinen vaihtoehto – jo 20 vuotta

Sama arvomaailma yhdistää sekä Klarigon operatiivista johtoa että omistajia: ”Tavoitteenamme ei ole maksimaalinen tuotto tai pörssiin listautuminen. Haluamme säilyttää Klarigon tasavertaisena yhteisönä, joka tarjoaa inhimillisen vaihtoehdon niin työntekijöille kuin asiakkaillekin”, Jenni kertoo.

Klarigolla on työntekijöinä toimivien konsulttien lisäksi myös freelance-pohjalta palvelevaa asiantuntijaverkostoa sekä paljon yhteistyökumppaneita, joiden avulla saadaan katettua hyvinkin erilaisia ja monipuolisia hankkeita. ”Uskomme, että valitsemamme toimintamalli kantaa jatkossakin. Haemme orgaanista kasvua niin, että arvomaailmamme säilyy myös tulevina vuosikymmeninä.”

Tänä vuonna Klarigolla on erityistä aihetta juhlaan: ”Tänä keväänä Klarigolla tulee täyteen 20 toimintavuotta. Toukokuussa siis juhlitaan!”, Jenni vinkkaa.

Lisää vastaavia julkaisuja: