BLOGI

Klarigon uusi johtava konsultti Tuija Laukkanen tuo asiakkaille kokonaisymmärrystä HR-prosesseista ja järjestelmistä

Tuija Laukkanen on aloittanut elokuussa 2022 Klarigolla johtavana konsulttina. Tuijalle on kertynyt uransa aikana laajaa osaamista HR-kentän joka laidalta, rekrytoinneista raportointiin ja järjestelmähallinnasta tiiminvetämiseen.

Isoimmaksi vahvuudekseen Tuija kokee kuitenkin prosessikehittämisen. ”En ole niinkään koodari, vaan vastaan suuremmista linjoista. Mielestäni on tärkeää katsoa kokonaisuutta sekä liiketoiminnan että järjestelmien näkökulmasta.” Hän on aiemmissa tehtävissään Postilla ja Nokialla vienyt läpi suuria uudistushankkeita, ja kokeekin projektien hallinnan ja kehitystyön omakseen.  

Näköalapaikalla erilaisiin yrityksiin

Tuijalla on kokemusta konsulttien kanssa työskentelystä aiemmissa työpaikoissaan. ”Konsultit ovat yrityksessä töissä siinä missä omat työntekijätkin. Konsulttina menen tekemään töitä asiakkaalle, vaikka sitten siirrynkin jonkun ajan päästä seuraavaan paikkaan.”

”Monella yrityksellä on väliaikaisia resurssitarpeita, joten on nerokasta, että auttavan käsiparin voi tilata ulkopuoliselta firmalta. Konsulttipalvelun ostaja saa siinä käytännön projektiin tai tehtävään liittyvän avun lisäksi myös ulkopuolista osaamista ja näkemystä omaan toimintaansa”, Tuija pohtii.

Tuija on innoissaan siitä, että pääsee käyttämään omaa osaamistaan erilaisten yritysten ja toimialojen hyväksi. ”On innostavaa nähdä erilaisia tapoja tehdä töitä ja tutustua monenlaisiin toimialoihin. Odotan, että pääsen viemään asiakkaiden projekteja eteenpäin.”

Kasvotusten tutustuminen auttaa etätöissä

Tuijan vapaa-aikaan kuuluu perheen lisäksi musiikki ja urheilu. Työn ja vapaa-ajan tasapainoa hän ylläpitää myös matkustelemalla, nyt kun se koronarajoitusten höllennyttyä on taas mahdollista. Tuija asuu perheineen Espoossa, ja tekee osan työstä etänä kotoa käsin. ”Olin tottunut etätöihin jo ennen koronaa, joten muutos ei ollut minulle niin suuri. Pääasia on se, että tärkeät asiat tulevat tehdyiksi, ollaanpa sitten missä tahansa.”

Alun perehdytysvaiheessa on kuitenkin tärkeää päästä tapaamaan myös kasvotusten. ”Kun on ensin tutustunut lähitapaamisissa, on jatkossa helpompi ottaa yhteyttä myös etänä ja saada hommat rullaamaan”, Tuija pohtii. ”Tämä pätee sekä työnaloitukseen Klarigolla että projekteihin asiakkaiden luona. Erityisesti siirtymätilanteissa on mukavaa päästä tekemään töitä ihmisten keskelle.”

Tuijan mielestä aloitus Klarigolla on sujunut hienosti: ”Perehdytys on ollut mukava kokemus. Olen saanut apua, mutta myös työrauhaa. Pienellä työnantajalla perehdytys ei ole pelkkää itsenäistä opiskelua vaan työkaverit ja esihenkilöt ovat ottaneet minut heti kaikkeen mukaan.”

Lisää vastaavia julkaisuja: