BLOGI

Klarigolla välittäminen on enemmän kuin pelkkä arvolupaus – myös yhtiön omistajat Tom Stenvall ja Alessio Sapora uskovat yhdessä tekemisen voimaan

Jo 20 vuoden ajan Klarigo on vastannut talous- ja henkilöstöhallinnon tarpeisiin varmalla, mutta samalla välittävällä ja rennolla otteella. Yhtiön omistajat uskovat vahvasti hyvinvointiin työpaikalla ja siihen, että ennen kaikkea ihmisiin panostetaan

Klarigon 20-vuotinen toiminta on tuonut yhtiön omistajille lukuisia oppeja. Vahva kokemus markkinoista ja yhtiön kehittämisestä heijastuu tänä päivänä yritykseen monin tavoin, kertovat omistajat Tom Stenvall ja Alessio Sapora.

Välittäminen on Klarigolla muutakin kuin arvolupaus – se näkyy päivittäin sekä työntekijöiden että asiakkaiden suuntaan. ”Kun ihmisillä on hyvä olla, se heijastuu myös asiakkaalle. Työn tekemisen pitää olla mielekästä ja kehittävää”, Stenvall toteaa.

Työntekijät ovat kaikista tärkein voimavara

Yksi Klarigon ja sen omistajien ohjaava periaate on se, että ihmiset tulevat ensin ja raha vasta sen jälkeen. Palkkoihin ja yrityksen toimintakykyyn toki panostetaan, mutta työntekijät ovat tärkein voimavara. ”Meillä ei ole koneita tai tuotantoa, vaan toimintamme keskiössä on vankka osaaminen ja yhteinen toiminta”, Sapora hahmottaa.

Kaikki kokoontuvat yhteen säännöllisesti vaihtamaan kuulumisia. ”Haluamme tietää mitä toisillemme kuuluu myös henkilökohtaisesti, ja varaamme sille aikaa kuukausittain”, Stenvall sanoo.

Yhteisten arvojen jakaminen helpottaa ja vahvistaa keskinäistä työskentelyä Klarigolla. Jo rekrytointivaiheessa halutaan varmistaa, että uudetkin työntekijät jakavat tämän arvopohjan, ja haastattelukierroksia on yleensä useampi.

Klarigon työkulttuurille ominaista on myös matala hierarkia: turhaa hallinnollista byrokratiaa vältetään, bonukset ovat kaikille samat, ja yhdessä tekeminen ulottuu ruohonjuuritasolle. ”Teemme Klarigolla kaikki asiakastöitä erilaisissa hankkeissa ja rooleissa”, Stenvall painottaa. Omistajat keittävät kahvia ja tyhjentävät tiskikoneen siinä missä muutkin, hän huomauttaa. Kenties itsestään selvää, mutta ei kuitenkaan.

”Meillä on luottamuksen työkulttuuri. Vapaus ja vastuu kuvastavat sitä hyvin”, Stenvall toteaa.

Klarigo tarjoaa asiakkailleen asiantuntijuutta ja huolettomuutta haastavillakin markkinoilla

Stenvall ja Sapora ovat molemmat toimineet konsulttimaailmassa jo useamman vuosikymmenen, ja löysivät Klarigosta uudenlaisen lähestymistavan. Stenvall oli mukana perustamassa yritystä vuonna 2003, ja Sapora liittyi mukaan vuonna 2007. He painottavat, että Klarigo ei tarjoa niin sanottua konsulttimassaa, vaan kovan luokan asiantuntijoita.

Klarigolaiset toteuttavat erilaisissa hankkeissa asiakkaillaan vaativia rooleja ja toimeksiantoja. Vankka, vuosien varrella kerrytetty projektikokemus, substanssiosaaminen ja toimialaymmärrys tuottaa asiakkaalle lisäarvoa. ”Asiakkaamme ostavatkin meiltä usein juuri kokemusta”, Stenvall huomauttaa.

Valitettavan usein konsultit ovat monessa alan yhtiössä ylikuormitettuja, mikä näkyy myös työn laadussa. Klarigolla pidetään kiinni siitä, että näin ei toimita. ”Ei olisi työntekijän tai asiakkaankaan etu, että möisimme enemmän kuin voimme tarjota”, sanoo Sapora.

Klarigo tarjoaa asiantuntija-apua moninaisiin hankkeisiin ja henkilöstövajeisiin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Konsultit ovat ammattilaisia, joiden perään ei tarvitsen juosta, ja toimeksiannot tehdään asiakasta kuunnellen, hyvässä yhteistyössä. Työskentely asiantuntijoiden kanssa on niin huoletonta kuin vaativissa hankkeissa on mahdollista, Sapora kertoo. Tavoitteena on aina asiakkaan etu. ”Tämä ei ole vain tapa tehdä töitä, vaan osa työetiikkaamme ja arvomaailmaamme.”

Klarigolaiset jakavat samanlaiset arvot, mutta ovat yksilöitä

Yhteinen arvomaailma ei tarkoita sitä, että klarigolaiset olisivat kaikki samanlaisia – päinvastoin. ”Kaikilla on sama perusidea siitä, miten työskennellä yhdessä, mutta yhtiöllä on monenlaisia ihmisiä ja vahvuuksia, mikä on hieno asia”, Sapora huomauttaa.

Markkinatilanne on tällä hetkellä haastava, mutta tämä ei huoleta Klarigon omistajia. ”Hyviä aikoja seuraavat huonot ajat, ja sitten tulee taas hyvät ajat. Vaikeudet ovat opettaneet meitä siihen, että olemme valmistautuneita haasteisiin ja katsomme pidemmälle”, Stenvall sanoo.

Klarigo on järjestänyt johtoaan vuosien varrella uudelleen – Klarigon ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi nimitettiin vuonna 2021 Jenni Khadr – ja näin yhtiö on panostanut reagointikykyyn ja tehokkuuteen.

Ihmisiin panostaminen tulee aina ohjaamaan Klarigon toimintaa. Sapora kuvailee työtä pitkäjänteiseksi tavaksi toimia. ”Tämä ei ole sadan metrin kilpajuoksu, vaan maraton, jossa tarkoitus on päästä maaliin asti.”

Lue lisää: 20-vuotiaan Klarigon operatiivisen johdon tehokaksikko Jenni Khadr ja Marketta Iivari: ”Ollaan mieluiten aitoja, ei esitetä rooleja”

Lisää vastaavia julkaisuja: