BLOGI

Tietojärjestelmien moniottelija Monica Välimäki valjastaa osaamisensa Klarigon asiakkaiden käyttöön

Monica Välimäki on Klarigon tuorein vahvistus. Valokuvausta harrastavalla Monicalla on vahva tausta finanssialan tietojärjestelmistä.

Monica Välimäki on aloittanut Klarigolla johtavana konsulttina elokuussa 2022. Hän on toiminut aiemmin monipuolisissa rooleissa vakuutus- ja pankkialalla tietojärjestelmien asiantuntijana.

”Olen tehnyt esimerkiksi kilpailutuksia, fasilitointeja, käyttöönottoja ja monenlaista tietojärjestelmien kehittämistä ja projektien johtamista ja koordinointia. Roolini on usein ollut järjestelmätoimittajan ja asiakkaan rajapinnalla.”

Nyt Monica on siirtynyt ensi kertaa ulkoiseksi konsultiksi. ”Koin, että aika oli kypsä kokeilla siirtymistä pöydän toiselle puolelle. Nyt minulla on mahdollisuus antaa oma osaamiseni asiakkaan käyttöön.”

Monican valtavan pitkä kokemus ja toimialatuntemus vahvistavatkin osaltaan Klarigon hankejohto- ja projektipäällikkötarjoomaa ja lisäävät entisestään pankki- ja vakuutuspuolen erityisosaamista.

Klarigolla aloitettuaan hän pääsi heti johtamaan asiakasyrityksen tietojärjestelmäprojektia, ja syksy onkin ollut työntäyteinen uudessa asiakkuudessa. Monica kokee, että hänet on otettu asiakkaan luona heti lämpimästi vastaan.

”Olen tutustunut ihmisiin ja koen olevani osa työyhteisöä sekä asiakkaalla että Klarigolla. Asiakkaalla konsultin rooli on kuitenkin myös etu, sillä se auttaa keskittymään käsillä olevaan tehtävään täysillä ja antaa erilaista perspektiiviä hankkeeseen”, Monica pohtii.

Hän pitää työyhteisöä suuressa arvossa.

”Vuorovaikutus ihmisten kanssa on kaiken perusta. Ilman ihmisiä ei synny mitään, olivatpa järjestelmät kuinka hyviä tahansa.”

Tietojärjestelmä on vain työkalu, ei itse tarkoitus

Monican näkökulmasta merkityksellistä ei ole se, mikä tietojärjestelmä on kyseessä, kunhan se valjastetaan konkreettisen tavoitteen saavuttamiseen.

”Tietojärjestelmiä on monenlaisia, erilaisten organisaatioiden erilaisiin tarpeisiin, standardeista pitkälle räätälöityihin. Pilvipalvelut ovat tuoneet myös uusia mahdollisuuksia, mutta samat periaatteet ja lainalaisuudet pätevät tuotteesta riippumatta.”

Monica muistuttaa, että järjestelmähankkeissa on keskiössä aina liiketoiminnallinen tarve.

”Organisaatio tavoittelee tietojärjestelmän avulla jotakin konkreettista hyötyä ja kehittää omaa liiketoimintaansa. Järjestelmä on yksi keino tavoitteen saavuttamiseksi. Projekti ei ole koskaan itse tarkoitus.”

Vapaa-ajallaankin Monica on mielellään tekemisissä ihmisten kanssa, usein myös kameran linssin läpi.

”Harrastan valokuvausta. Kuvaan mielelläni ihmisiä ja luontoa”, Monica kertoo.  Luonto on muutenkin lähellä hänen sydäntään, niin puutarhanhoidon kuin purjehduksenkin kautta. ”Itämeri ja sen ekosysteemin säilyttäminen ovat minulle tärkeitä asioita.”

Lisää vastaavia julkaisuja: