BLOGI

Kristiina tuo Klarigon HR-projekteihin aimo annoksen positiivisuutta ja ihmisläheisyyttä

Uusi klarigolainen Kristiina Airola tuo mukanaan pitkän ja vankan kokemuksensa HR-järjestelmien ja kehityksen parissa. Kristiina haluaa uskoa, että inhimillisyys on kasvava trendi yhä useammassa organisaatiossa, entistä fiksumpien järjestelmäratkaisujen ohella.

Työelämä on suuressa murroksessa – ja juuri siksi Kristiina päätti heittäytyä uuteen

10 vuotta Kemiralla. Se on nykymittapuulla pitkä aika yhdessä yrityksessä. Kristiina meni aikanaan Kemiralle traineeksi, ja viihtyi talossa, koska eteen osui aina uusia haasteita, pieniä ja suuria projekteja. Kristiina viihtyi hyvin kansainvälisessä organisaatiossa, sekä ihmisrajapinnassa että sukkuloimassa luontevasti HR-järjestelmissä. Ikuista sisäistä kamppailua Kristiina kävi sen kanssa, haluaako tehdä asioita paikallisesti ja lähellä ihmisiä vai globaalisti suurempia kuvioita.

Työelämä ja työn tekemiset tavat muuttuvat, ja pandemia pani ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Kristiina halusi ottaa lisää vastuuta omasta urastaan ja kehittymisestään. Tästä syystä uusi työ ja työnantaja vaikuttivat houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Kansainvälisestä toimintaympäristöstä Suomen välittävimpään konsulttitaloon

Headhuntteri soitti Kristiinalle juuri oikeaan aikaan. Kristiina oli kuullut kehuttavan Klarigoa ja työyhteisöä, joten hän päätti laittaa hakemuksen. Pian Kristiina löysi itsensä epäformaalista työhaastattelusta, jota ei sellaiseksi voi edes oikein kutsua. Klarigolaisten kanssa juteltiin rennosti työstä, ihmisistä, maailmasta. Keskustelusta jäi hyvä mieli. Vuoden alussa Kristiina aloitti Klarigolla Henkilöstöhallinnon Luotsien veneessä.

Alussa pienimuotoiselta kulttuurishokilta ei voinut välttyä. Pienempi työyhteisö vaikutti siten, että raja oman elämän ja työn välillä madaltui Klarigolla.

”Aloitus uudessa työpaikassa tapahtui pääosin virtuaalisten yhteyksien kautta. Tästä huolimatta työyhteisö sai luotua lämpimän ja rennon vastaanoton, ja porukkaan mukaan pääseminen oli helppoa.”

Odotuksena hedelmällisiä keskusteluihin toisten HR ammattilaisten kanssa – tavoitteena päästä helpottamaan ihmisten arkea

Kristiina haluaa Klarigolla päästä näkemään miten erilaiset organisaatiot toimivat ja miten HR-asioita tehdään eri lailla eri työyhteisöissä. On todella opettavaista nähdä erilaisia toimintatapoja. Siinä piilee valtava mahdollisuus kehittymiselle, kun voi yhdistellä parhaita toimintamalleja. Ideaaleinta Kristiinasta olisi, että hän saisi olla mukana käytännön työssä, jossa pääsisi oikeasti helpottamaan ihmisten arkea ja tekemistä, eikä niin että uusilla työkaluilla luodaan lisää tuskaa ja työtaakkaa.

Kristiina haluaisi luoda järjestelmiä, joiden avulla nimenomaan kevennettäisiin byrokraattista työtaakkaa, jotta ihmiset pääsisivät olemaan enemmän ihmisten kanssa tekemisissä. Kristiina odottaa sitä, että pääsee keskustelemaan HR-ammattilaisten kanssa siitä, miten voisi aidosti auttaa heitä. Hän tuntee isot organisaatiot ja niiden kiireet: monesti painetaan sata lasissa eteenpäin. Kristiina haluaa tuoda uusia näkökulmia ja saada asiakas näkemään asiat uudelta perspektiiviltä.

Kokeilevaa tekemistä ilon kautta – Kristiinan parhaat aseet leipiintymistä vastaan

Kristiina vannoo, ettei hänestä koskaan tule sellaista, joka suunnittelee kaikki asiat alusta loppuun ja toimii kivenkovaan sen mukaan.

”Suhtaudun kaikkeen terveen joustavasti ja positiivisesti: minusta ei ole realistista ajatella niinkään, että vain taivas on rajana. Pitää tunnistaa rajat sille, mikä on mahdollista ja mikä järkevää. Tapaani tehdä projekteja leimaa kokeileva asenne ja hyvä tekemisen meininki. Nautin eniten siitä, kun saa olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa. Eri ikäiset ja eri kulttuurista tulevat ihmiset ovat minusta työyhteisöissä suuri rikkaus. ”

Töiden jälkeen kuulokkeet korvilla reippailua

Vapaalla Kristiina pitää mielen avoimena kävelylenkeillä kotiseutunsa merimaisemissa Helsingin Aurinkolahdessa. Korvilla on usein kuulokkeet, joista Kristiina kuuntelee äänikirjoja. Rennot romaanit ovat vaihtuneet viime aikoina asiaan, historiaan ja tositarinoihin. Arjen maadoittajana toimii perheen kanssa vietetty aika. 

Kristiinan kanssa juttelu on todella luontevaa. Kristiina on tarkka ja kiinnostunut kuuntelija. Tutustu ihmeessä uuteen hurmaavaan klarigolaiseen ja hyödynnä Kristiinan palava halu päästä aidosti auttamaan asiakkaita HR-järjestelmien päivityksissä tai kokonaan uusien järjestelmien käyttöönottamisessa.

Ota rohkeasti yhteyttä: kristiina.airola@klarigo.fi tai puhelimitse +358 50 337 5466.

Lisää vastaavia julkaisuja: