BLOGI

Miltä tulevaisuus näyttää?

Vuoden ensimmäinen aamiaistilaisuus ”Miltä tulevaisuus näyttää?” järjestettiin tiistaina 22.01. Tapahtumahotelli Huoneessa. Paikalla oli mielenkiintoinen joukko yrityspäättäjiä sekä taloushallinnon ammattilaisia. 

Perttu Pölönen

Aamun avauspuheenvuoron piti Perttu Pölönen. Perttu on keksijä, yrittäjä ja säveltäjä, joka on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun ja opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singulariteetti-yliopistossa NASAn tutkimuskeskuksessa. Vuonna 2014 hänet palkittiin Slushissa Suomen luovimpana ja joulukuussa 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Perttu pohti puheenvuorossaan muun muassa sitä, mikä jää sen sijaan mikä muuttuu. Ihmisyys ja inhimillisyys ovat asioita, joita kone ei osaa.

Jaana Helsing, SOK & Sam Holmström, Klarigo

SOK:n IT-arkkitehti Jaana Helsingin ja Klarigon Sam Holmströmin presentaatio ”Data-arkkitehtuuri – uusi tapa ajatella” kävi läpi taloushallinnon analytiikan toteutusta S-ryhmän SAP BW/4HANA järjestelmässä. Jaana kertoi laajasti S-ryhmän data-arkkitehtuurin visiosta ja alan terminologiaviidakosta sekä datan arvosta ja sen omistajuudesta. SAP BW on toimiva ja skaalautuva raportointijärjestelmä S-ryhmän talousraportoinnin tarpeisiin.

Saila Huurinainen, Workday

Workdayn Antti Soini ja Saila Huurinainen esittelivät Workday Financialsin toiminnallisuuksia ja mahdollisuuksia pilvipohjaisena talousjärjestelmänä.

HKScanin Timo Tyynelä (Head of Controlling, Operations) esitteli HKScanin strategiset painopistealueet ja kertoi kuinka muutos toimii kehityksen mahdollistajan taloushallinnossa.  Timon mukaan kirjanpito on tarinankerrontaa, lukujen esittely jälkikäteen ei riitä vaan ne tarvitsevat tarinan taakseen, jotta niitä voidaan oikeasti tulkita ja ymmärtää. Hän myös kehotti pohtimaan erilaisten mittareiden tarpeellisuutta organisaatiossa.

Timo Tyynelä, HKScan

Tilaisuus onnistui yli odotusten – kiitos puhujille, osallistujille sekä tapahtumapaikkana toimineelle Tapahtumahotelli Huoneelle. Jatkoa seuraa!

Lisää vastaavia julkaisuja: