BLOGI

Klarigo Oy toteutti asuntokaupan myyntisovelluksen YIT Rakennus Oy:lle

YIT Rakennus Oy:n asuntojen myynti hoidetaan jatkossa SAP:ssa. Tiukassa yhteistyössä YIT:n liiketoiminnan edustajien kanssa Klarigo Oy laati vaatimusmäärittelyn ja toteutti halutun ratkaisun. Sovelluksen käyttöönotto suoritettiin onnistuneesti kahdessa vaiheessa, tammikuussa 2016 osakekauppojen sekä elokuussa 2016 sijoittajakauppojen osalta.

Ratkaisu on vahvasti integroitu YIT:n ympäristöön (mm. Siebel CRM, BizTalk) hyödyntämällä SAP:n teknologioita (SAP PI, SAP ERP). Uusi ratkaisu käyttää järjestelmien standarditoiminnallisuuksia niin laajalti kuin teknisesti on mahdollista. Erityisvaatimukset on toteutettu tarpeen mukaan räätälöitynä. Kirsikkana kakun päällä; tilausvahvistus ja lasku pankkisiirtolomakkeineen lähtevät nykyisin myyjälle ja asiakkaalle sähköpostilla.

yit_2

Klarigo Oy:n projektijohtaja Tom Stenvall kiittää projektiin osallistuneita: ”Yhteistyö toimi loistavasti koko projektin ajan. Vaatimukset on käyty tarkasti läpi asiantuntijamme kanssa ja kaikki tekeminen dokumentoitiin huolellisesti. Muutokset otettiin käyttöön ketterällä menetelmällä ja näin toteutus onnistui ilman ainuttakaan isompaa ongelmaa.”

YIT Rakennus Oy:n kehityspäällikkö Kirsti Sarkkisen mukaan kaikki projektille asetetut tavoitteet on saavutettu: ”Liiketoiminnalle oli tärkeää saada ratkaisu, jolla automatisoidaan manuaalisia työvaiheita ja joka on
tiukasti integroitu olemassa olevaan CRM-järjestelmään. Käyttäjät ovat oikein tyytyväisiä.”

Projektista vastaava pääkäyttäjä ja vetäjä Eija Kaunisto on erityisen tyytyväinen.

”Tavoitteena oli eri toimintojen automatisointi. Tiiviillä yhteistyöllä onnistuimme tässä erinomaisesti. Muutostarpeet pystyttiin testausten edetessä toteuttamaan joustavasti. Lopputulos on onnistunut ja käyttäjiä miellyttävä sovellus.”

YIT Information Services Oy:n PMO:n vetäjä Marjo Viinikka korostaa ratkaisun laatua: “Panostettiin alusta alkaen määrittelytyöhön sekä myöhemmin testaamisvaiheeseen ja koulutuksiin. Projektimme onnistumisen merkki on, että käyttöönoton jälkeen on ollut erittäin vähän tarvetta tekniselle käyttäjätuelle.”

YIT on rakennusalan edelläkävijä, joka luo kestävää kaupunkiympäristöä rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. Suomessa YIT on suurin asuntojen rakentaja ja Venäjällä suurin ulkomainen asuntorakentaja. YIT on myös Suomen suurimpia toimitila- ja infrarakentajia. Toiminta-alue kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin, Slovakian ja Puolan.

Lisää vastaavia julkaisuja: